2012

Första instansen av Enterhake kördes med temat kamera. Fem lag deltog och varje lag fick sin egen inspiration i form av leksakerna i Kinderägg som delades ut.

Spelet La Camera röstades fram som jammets favorit och Perspective hade bästa Kinderäggsmotivering.

Video från eventet

Bilder

Spel

Gröna Faran

Team Boogey Men

Gröna Faran är en mobilaugmenterad lek för två spelare. Spelare ett bär ögonbindel och ska försöka fånga spelare två på bild med mobilkameran. Spelare två bär en grön jacka och försöker tyst komma nära nog för att plocka på sig små markörer kring spelare ett. Den gröna jackan kan registreras av kameran på mobilen.

I ett spelläge vinner spelare ett när spelare två fyller upp tillräckligt mycket av mobilsökaren, varpå en ljudsignal hörs. I det andra spelläget turas spelarna om att fånga varandra i sökaren, poäng beräknas efter hur mycket det gröna jackan syns i sökaren under 30 sekunder.

Det går även att spela med den experimentella sonar-funktionen. Med tättslutande hörlurar får spelare ett stereofeedback beroende på var i bild jackan syns.

Ladda ner källkoden

Blinkstack

Team Blinkstack

Blinkstack är ett retro-ish pussel-platformsspel som endast kan navigeras genom taktisk avfyrning av kinetiska energiklot som bär på maskhålsembryon. Resan företas av den cirkulära droiden mk-4531 genom ett rasteriserat vektoriellt flatland kallat pseudo-futura. Det hela är, som ni säkert hör (eller kanske inte hör, i det fallet att ni är väl bevandrade i krono-plastisk rumsteori), ytterst komplicerat. Som tur är behöver den framlidne piloten inte känna till alla detaljer, även om det underlättar och minskar risken för bestående skador.

Ladda ner källkoden

Perspective

Team Perspective

A car game with perspective.

Zoom through six action packed levels while using different camera perspectives to navigate through obstacles.

Can you do it even faster? Beat your own times or compare them with a friends!

Spela online
Källkod

Badsalt

Triangeldjuren och kottdjuret

Spelet där man flyger runt i en badsalt-tripp och fotograferar mystiska djur. Stor bonus om man lyckas plåta triangeldjuret!

Ladda ner Unity-projekt

La Interpretation Camera

Spelet som går ut på att tolka ord med foton. Flera Android och iOS-enheter kopplas samman till en spelsession över nätverket, och ett antal slumpmässiga ord visas på alla deltagares skärmar. Under begränsad tid ska de sedan ta en beskrivande bild till varje ord. När tiden är slut får alla deltagare rösta på den bild till varje ord som de tycker passar bäst. När röstningen är klar presenteras resultaten och en segrare koras.